Mecenas Opublikowano 21 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia Dostałem z przypadku takie urządzenie na chwile obecna fizycznie posiadam dwie szt docelowo bede mial ich kilkanaście. Jestem totalnym laikiem w sprawach serwerów czy jest mozliwość uruchomienia omv na tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba141 Opublikowano 23 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia Oczywiście, zainstaluj dysk o pojemnosci np. 120gb ssd/hdd na nim Instalujesz system, Uprzednio wgrany na np pendrive https://sourceforge.net/projects/openmediavault/files/iso/7.4.17/openmediavault_7.4.17-amd64.iso , dysk ssd/hdd bezie potrzebny tylko na system a wszystkie inne dyski co będziesz miał posłużą na twoje pliki. Instalacja jest bardzo prosta to ejst gotowy obraz z zainstalowanym omv na systemie Debian. Ja u siebie posiadam Dell 7020 sff i chodzi bardzo dobrze 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi